Luovutettu Karjala -sivuston tekijä.

Olen laatinut Internet-sivut Luovutetusta Karjalasta harrasteena. Sivuston teko alkoi 1990-luvun lopussa jolloin tietotekniikka oli paljon toisenlaista kuin mitä se on tänään v 2022.

Juureni ovat Lumivaarassa Laatokan Karjalassa. Itse nimitän itseäni toisen polven evakoksi. En siis ole toisen polven karjalainen, vaan karjalainen ties jo kuinka monennessa sukupolvessa. Tutkitut sukujuureni ulottuvat 1600-luvulle, jolloin esi-isäni jo viljelivät maata ja kalastelivat Laatokan rannoilla.

Olen ollut vuosien varrella monissa luottamustoimissa Karjalan Liitto ry:ssä sekä muissa Karjala-järjestöissä. Olen pitänyt lukuisia esitelmiä Karjalasta ja karjalaisuudesta eri puolilla Suomea ja ulkomailla. Nykyisin toimin Lumivaara-Museo ry:ssä sekä muutamissa muissa Karjala-yhteisöissä.

Harrastuksiini kuuluu mm. Karjalan historian opiskelu. Olen matkaillut luovutetun Karjalan alueella lähes jokaisessa pitäjässä kymmeniä kertoja. Myös Aunuksen ja Vienan Karjala ovat tulleet matkoilla tutuiksi.

Sivuston nimi on Luovutettukarjala.fi nimi viittaa sodan jälkeiseen aikaan jolloin yleisesti asiakirjoissa ja puhekielessä käytettiin termiä luovutettu Karjala ja luovutetut alueet. Taisi rauhansopimuksissakin lukea niin, että Suomi luovuttaa alueet. Eli kaikesta näistä em. johtuu  sivuston nimi.

Lähemmin voit tutustua minuun tästä linkistä: http://www.sepporapo.fi

Sukuni juuriin voit tutustua tästä linkistä (sivusto on vielä kesken): http://www.rapo.fi

Juurilleni Laatokan Karjalan Lumivaaraan pääset  tästä linkistä: http://www.lumivaara.fi

Facebook I: https://www.facebook.com/seppo.rapo

Facebook II: https://www.facebook.com/Kaupunginhallituksenexpuheenjohtaja

Wikipedia: https://fi.wikipedia.org/wiki/Seppo_Rapo

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCJcmcbhgIpKzgSbWRgi4DOw tai haku: Luovutettu Karjala

 

 

Toivottavasti viihdyt sivuilla!

 

Seppo Rapo

Lumivaarantie

Vaasa

Finland